Selectarea unui Domeniu Web

Atunci când alegeți un domeniu web, există câțiva factori de care ar trebui să luați în considerare. Dacă intenționați să începeți un blog de fotografie, un nume de domeniu care este shutter.photography ar putea fi o alegere bună. Dar dacă intenționați să începeți o afacere care vinde imprimeuri de artă, poate doriți să luați în considerare o altă opțiune. Poate suna distractiv și unic, dar rețineți că primele impresii contează. În plus, un domeniu grozav este ușor de spus, ceea ce va încuraja mai mulți vizitatori să vă viziteze site-ul.

În primul rând, încercați să vă gândiți la un nume de domeniu scurt, semnificativ și unic. De asemenea, puteți folosi un cuvânt scurt și atrăgător, dar evitați cuvintele lungi și obișnuite. Mulți oameni recomandă să fie scurt și simplu și mulți sugerează să folosiți zece caractere sau mai puțin. Ar trebui să știți că multe nume de domenii populare sunt deja înregistrate, ceea ce înseamnă că este mai probabil să aveți dificultăți în a găsi unul. În plus, dacă nu ai timp să faci brainstorming pentru numele perfect, poți să-ți ceri sugestii prietenilor și familiei.

Pentru a selecta un domeniu web, faceți mai întâi o listă cu zece nume posibile. În general, primele trei nume sunt ușor de ales, în timp ce celelalte cinci nume sunt mai provocatoare. Pentru ultimele cinci, ar trebui să luați în considerare cel mai bun nume. Apoi, cereți idei prietenilor și familiei dvs. Cel mai bun nume va fi întotdeauna cel care face site-ul tău memorabil. Apoi, este timpul să vă înregistrați domeniul. Există o serie de motive pentru care ar trebui să alegeți un nume specific pentru site-ul dvs.

Alegerea unui nume este o decizie foarte personală. Trebuie să fii sigur că este relevant pentru compania ta. Deși puteți alege un nume generic pentru site-ul dvs., un nume de marcă memorabil este cel mai important factor. Dacă afacerea sau site-ul tău web are o prezență online, un domeniu bun va atrage noi clienți. Iar un nume de domeniu este o modalitate excelentă de a atrage mai mult trafic. Dacă nu sunteți sigur de alegerea denumirii, puteți oricând să le cereți prietenilor să vă ajute să alegeți un nume.

Înainte de a înregistra un domeniu, asigurați-vă că știți cum să utilizați extensiile de domeniu. Aceste extensii pot fi utile atunci când alegeți un domeniu de nivel superior pentru site-ul dvs. web. Dacă afacerea dvs. se află pe internet, extensia potrivită va face site-ul dvs. ușor de găsit. Când cumpărați un domeniu, este esențial să alegeți un nume de domeniu care va fi ușor de reținut pentru vizitatori și motoarele de căutare. Cel mai bun nume de domeniu va fi cel care va scoate în evidență site-ul dvs.

Alegerea unui nume de domeniu este un pas foarte important pentru afacerea ta. Înainte de a alege un domeniu web, trebuie să decideți ce va însemna acesta pentru afacerea dvs. Puteți obține o adresă de site web pentru doar câțiva dolari sau chiar până la 1000 USD. Odată ce v-ați hotărât asupra numelui, trebuie să îl înregistrați la ICANN. Cu toate acestea, o mulțime de furnizori de domenii se vor ocupa de procesul de înregistrare pentru tine, așa că este o idee bună să cercetezi opțiunile.